Woningbouw
Kashuis

Dit jaar is G.d.H. Bouw gestart met de bouw van Het Kashuis in Amsterdam Noord. Nadat in het vroege voorjaar eerst de kelder is geplaatst en de funderingsbalken zijn gestort zijn we in juni begonnen met de opbouw van het houten "skelet" wat de basis gaat vormen voor het Kashuis. De constructie hiervoor is uitgedacht door de opdrachtgevers Gerald Lindner en Thomas Dill welke samen met hun gezinnen ook de uiteindelijke bewoners van dit bijzondere project zullen zijn. Inmiddels is het hoogste punt bereikt en zullen we na het plaatsen van de wanden binnenkort beginnen met de montage van de kas.

Interessante links betreffende dit project, het Kashuis concept en de bouwlocatie in Amsterdam Noord:

www.kasco.cc
www.bsh5.nl
www.cobouw.nl
www.dearchitect.nl

Concepttekening Kelder Kashuis Kashuis 2 Kashuis 1

 

 
Bosrankstraat - Amsterdam

In de nieuw te realiseren wijk Buiksloterham tekenden in 2011 15 gezinnen zich in voor een kavel aan de Bosrankstraat.
Het woonhuis van de familie Wolters/Bolderman wordt geheel gerealiseerd door G.d.H. Bouw BV. Architectuur Maken tekende voor het ontwerp van deze moderne, milieubewuste en energiezuinige woning.

Klik hier voor foto's. 

Voor meer informatie over het project klik hier

 
Melkstraat - Bussum

Melkstraat - Bussum

Luxe, met stro geïsoleerde woning. De woning is gedeeltelijk onderkelderd. In deze kelder bevindt zich ondermeer de watmtepomp, bij de woning is een bron geslagen en de woning wordt verwarmt door middel van aardwarmte. Van binnen is de woning met leem afgestuct wat zorgt voor een goede vochtregulatie. Een rieten kap maakt het geheel af.

Voor meer foto's klik hier

 
Ibba

vooraanzicht

Op 14 april komen 130 nieuwe IBBA-kavels op de markt op het Homeruskwartier in Almere.

Wat is IBBA?

Iedereen in Almere kan een eigen huis bouwen. Ook wanneer uw bruto jaarinkomen tussen de €20.000 en €46.000 ligt, want dan kunt u in aanmerkingen komen voor de IbbA-regeling. De regeling is een unieke mogelijkheid die ervoor zorgt dat u onder gunstige voorwaarden een eigen huis bouwt. De regeling is verdeeld in twee categorieën: IbbA Start en IbbA Plus. ibb-dsn

G.d.H. Bouw BV en IBBA

In samenwerking met Orio Architecten heeft G.d.H. Bouw BV de duurzame woning "Going Green" ontwikkeld.

Going Green

Een woning die herkenbaar en modern is en qua materiaalgebruik onderhoudsvrij en ecologisch. Dat is de "Going Green"woning die met een aantal simpele aanpassingen zelfs energie neutraal gemaakt kan worden.

 

Read more...