Boerderijbouw
Ligboxenstal - Spaarndam
Ligboxenstal - Spaarndam 1In 2013 gerealiseerde ligboxenstal in Spaarnwoude. De ligboxenstal is onderkelderd. In de kelder bevinden zich een technische kelder en mestkelder met mixerputten. In het gebouw bevinden zich buiten de diepstooiselboxen, een hygiënesluis, melkstal en tanklokaal. Boven de hygiënesluis is een kantoorruimte met keukenblok gemaakt. Ligboxenstal - Spaarndam 2
 
De Groene Griffioen

sdfghjklo;In november 2011 is gestart met de bouw van een woonhuis voor de familie Griffioen te Weesp. Het geheel is opgetrokken als houtskeletbouw. Vanwege de bodemgesteldheid op de locatie is voor de fundering wel gekozen voor beton.
Het woonhuis (waarin straks ook een ontvangstruimte, muziekstudio, winkel, sanitair en (kaas)opslag te vinden zal zijn) maakt onderdeel uit van Biologische Boerderij "De Groene Griffioen".
De wens van de klant is om zoveel mogelijk met natuurlijke materialen te werken, dit onderstreept ook het biologische karakter van het bedrijf.
De muren worden van strobalen gemaakt en met leem gestuukt. De strobalen zorgen voor een optimale isolatie, de vochtregulerende werking van de leemstuc zorgt voor een constante luchtvochtigheid in de woning.  Woonhuis 38
De dakpanelen zijn gemaakt van hout gevuld met vlas, ook weer vanwege de goede isolerende werking. Red ceder singels als dakafwerking benadrukken de natuurlijke uitstraling van de woning.
Verder komen er 2 serres: 1 voor de opwarming van de woning en 1 vanwege het mooie uitzicht vanuit de ontvangstruimte.

Voor meer foto's klik hier

Voor meer informatie over "De Groene Griffioen" www.degroenegriffioen.nl