De Groene Griffioen

sdfghjklo;In november 2011 is gestart met de bouw van een woonhuis voor de familie Griffioen te Weesp. Het geheel is opgetrokken als houtskeletbouw. Vanwege de bodemgesteldheid op de locatie is voor de fundering wel gekozen voor beton.
Het woonhuis (waarin straks ook een ontvangstruimte, muziekstudio, winkel, sanitair en (kaas)opslag te vinden zal zijn) maakt onderdeel uit van Biologische Boerderij "De Groene Griffioen".
De wens van de klant is om zoveel mogelijk met natuurlijke materialen te werken, dit onderstreept ook het biologische karakter van het bedrijf.
De muren worden van strobalen gemaakt en met leem gestuukt. De strobalen zorgen voor een optimale isolatie, de vochtregulerende werking van de leemstuc zorgt voor een constante luchtvochtigheid in de woning.  Woonhuis 38
De dakpanelen zijn gemaakt van hout gevuld met vlas, ook weer vanwege de goede isolerende werking. Red ceder singels als dakafwerking benadrukken de natuurlijke uitstraling van de woning.
Verder komen er 2 serres: 1 voor de opwarming van de woning en 1 vanwege het mooie uitzicht vanuit de ontvangstruimte.

Voor meer foto's klik hier

Voor meer informatie over "De Groene Griffioen" www.degroenegriffioen.nl

 

 

 
Ibba

vooraanzicht

Op 14 april komen 130 nieuwe IBBA-kavels op de markt op het Homeruskwartier in Almere.

Wat is IBBA?

Iedereen in Almere kan een eigen huis bouwen. Ook wanneer uw bruto jaarinkomen tussen de €20.000 en €46.000 ligt, want dan kunt u in aanmerkingen komen voor de IbbA-regeling. De regeling is een unieke mogelijkheid die ervoor zorgt dat u onder gunstige voorwaarden een eigen huis bouwt. De regeling is verdeeld in twee categorieën: IbbA Start en IbbA Plus. ibb-dsn

G.d.H. Bouw BV en IBBA

In samenwerking met Orio Architecten heeft G.d.H. Bouw BV de duurzame woning "Going Green" ontwikkeld.

Going Green

Een woning die herkenbaar en modern is en qua materiaalgebruik onderhoudsvrij en ecologisch. Dat is de "Going Green"woning die met een aantal simpele aanpassingen zelfs energie neutraal gemaakt kan worden.

 

Read more...
 
Drijvende steigers

Drijvers

GdH Bouw b.v. is gespecialiseerd in het vervaardigen van drijvers voor diverse toepassingen. De drijvers,die onder meer te gebruiken zijn als steiger en of terras, zijn gemaakt van onverwoestbaar polyethyleen materiaal. Dit is een duurzaam materiaal waardoor de steiger een lange levensduur heeft. De drijvers zijn te verkrijgen in verschillende lengtes. Beginnend bij een lengte van 3 meter met een maximale lengte van 7.5 meter. De drijvers zijn eveneens leverbaar in verschillende diameters. De diameters zijn 315 mm, 400 mm en 500 mm. Afhankelijk van het gewenste drijfvermogen.


Variabel drijfvermogen
De drijvers zijn zo gemaakt dat een variabel drijfvermogen gerealiseerd kan worden. Op deze manier sluit de drijver zowel bij een hoge als lage waterstand altijd goed aan de kant of aan een woonboot of ark. Elke drijver bestaat uit 3 compartimenten. Elk compartiment is voorzien van een plug om water in of uit het betreffende compartiment te laten lopen waardoor het drijfvermogen wordt aangepast.

Read more...
 
Ligboxenstal - Spaarndam
Ligboxenstal - Spaarndam 1In 2013 gerealiseerde ligboxenstal in Spaarnwoude. De ligboxenstal is onderkelderd. In de kelder bevinden zich een technische kelder en mestkelder met mixerputten. In het gebouw bevinden zich buiten de diepstooiselboxen, een hygiënesluis, melkstal en tanklokaal. Boven de hygiënesluis is een kantoorruimte met keukenblok gemaakt. Ligboxenstal - Spaarndam 2
 
<< Start < Prev 1 2 Next > End >>

Page 2 of 2